SPLOŠNI POGOJI

Splošni pogoji poslovanja spletne strani pju.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Uredbo o varovanju osebnih podatkov (EU GDPR), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in določajo pogoje nakupov izdelkov preko spletne strani. S spletno stranjo pju.si, na kateri so objavljeni ti splošni pogoji poslovanja, upravlja družba Pju d.o.o., Trg svobode 1A, 8340 Črnomelj, v nadaljnjem besedilu “ponudnik”. Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine preberete spodaj napisane Pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani pju.si in pravice uporabnika.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, vselej zagotovil naslednje informacije:

– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
– kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (epošta, telefon).

PRITOŽBE IN SPORI

pju.si spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se stranka lahko poveže na telefonsko številko.: +38617774260 ali po elektronski pošti info@pju.si odda pritožbo. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Podjetje Pju d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanje potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Potrošniki imajo možnost, da spore v zvezi s svojim spletnim naročilom najprej rešijo brez vključevanja sodišča.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov je na voljo na spletni strani

http://ec.europa.eu/consumers/odr/ oz. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov Uredbe (EU) št.524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št.2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

PODATKI O VPISU V REGISTER Z NAVEDBO REGISTRA IN ŠTEVILKE VPISA

PJU d.o.o.
Sedež: Trg svobode 1A, Črnomelj
Matična številka: 8071080000
Davčna številka: SI87709066
Davčni zavezanec: DA
Vpis v registrski organ: 16.10.2017
Vpis v register: Srg 2017/41505
SKD:

46.190 – Nespecializirano posredništvo pri prodaji raznovrstnih izdelkov
47.910 – Trgovina na drobno po pošti ali po internetu
47.990 – Druga trgovina na drobno zunaj prodajaln, stojnic in tržnic
Kraj vpisa: AJPES Kranj

Varovanje osebnih podatkov

Zelo se trudimo, da so vaši podatki pri nas 100% varni. Osebne podatke hranimo v skladu z določili zakona o varstvu osebnih podatkov, uporabljamo pa jih izključno za opravljanje naših storitev.

Vedno pa lahko zahtevate izbris vaših podatkov, katere hranimo, in temu vam bomo takoj ugodili.

Če želite, da vas »pozabimo«, se lahko navazno z enim klikom odjavite v e-poštnem ali SMS sporočilu. Če želite, lahko vaše podatke tudi trajno izbrišemo, to pa lahko zahtevate s pisnim sporočilom na spodnji e-poštni naslov.

Za več informacij glede obdelave se obrnite na: info@kupi-hitro.si

Splošno

Podjetje PJU d.o.o. spoštuje ter ščiti vašo zasebnost in je lastnik spletne strani kupi-hitro.si in upravljavec osebnih podatkov. Ta izjava o varovanju osebnih podatkov se uporablja za naslednje kategorije posameznikov:

kupci,uporabniki naše spletne strani in potencialni kupci,naši dobavitelji ter poslovni partnerji.

Obdelavo osebnih podatkov izvajamo zgolj na podlagi vnaprej opredeljenih, zakonitih namenov in ob uporabi ustrezne pravne podlage. Katere namene in pravne podlage uporabljamo za posamezno skupino posameznikov si lahko preberete v spodnjih točkah.

Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno, da se izpolni namen obdelave, za katerega smo osebne podatke zbrali. Kadar osebne podatke obdelujemo na podlagi vašega soglasja, jih obdelujemo do vašega preklica. Roke hrambe za obdelavo za posamezen namen podrobneje opredeljujemo v spodnjih točkah.

Vaše podatke zbiramo, ko se na nas obrnete zaradi izdelkov, storitev ali informacij, se prijavite na naših spletnih straneh, sodelujete v javnih forumih ali drugih dejavnostih na naših digitalnih orodjih, se odzovete na ankete za kupce ali kako drugače komunicirate z nami. Podatke zbiramo preko različnih tehnologij, kot na primer s »piškotki«. Več o piškotkih si lahko preberete spodaj v odseku POLITIKI PIŠKOTKOV.

Uporaba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo za različne namene, glede na to v kakšnem odnosu ste z nami.

Če obiščete našo spletno stran

Če obiščete našo spletno stran, v vašo napravo shranjujemo in posledično iz nje beremo majhne datoteke, kot so piškotki. Nekateri piškotki nam omogočajo medsebojno povezavo vaših aktivnosti med brskanjem po naših straneh od trenutka, ko odprete okno spletnega brskalnika, vse do trenutka, ko ga zaprete. V trenutku, ko zaprete okno spletnega brskalnika, se pripadajoči piškotki izbrišejo.

Če ste v vlogi dobavitelja ali poslovnega partnera:

Vaše osebne podatke obdelujemo za namene izpolnitve pogodbenih obveznosti in jih hranimo 5 let od izvršitve pogodbe oz. zaključka poslovnega sodelovanja. V primeru spora pa osebne podatke hranimo do izdaje pravnomočne odločbe pristojnega organa.

Varnost in hranjenje vaših osebnih podatkov

Varnost in zaupost vaših osebnih podatkov so za nas izjemnega pomena. Naše podjetje redno izvaja tehnične, administritivne in fizične varnostne ukrepe, namenjene zaščiti podatkov pred nepooblaščenim dostopom, razkritjem in uporabo.

Med omenjene ukrepe spadajo:
Redno poosodabljanje programske, strojne in aplikativne opreme,Izobraževanje zaposlenih,Nadzor nad pogodbenimi obdelovalci inVarovanje poslovnih prostorov.

Vaše pravice

Pravice lahko izvajate tako da, se na nas obrnete pisno na naslov PJU d.o.o., Trg Svobode 1A, Črnomelj s pripisom varstvo osebnih podatkov ali preko e-pošte na info@kupi-hitro.si z zadevo varstvo osebnih podatkov.

Na voljo imate naslednje pravice:
Dostop do osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate informacijo o tem ali obdelujemo osebne podatke o vas, in v primeru, da jih, lahko zahtevate dostop do osebnih podatkov in informacije o obdelavi (katere podatke obdelujemo in od kod ti podatki izvirajo).Omejitev obdelave osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate omejitev obdelave vaših osebnih podatkov (kadar npr. poteka preverba točnosti oz. popolnosti vaših osebnih podatkov).Izbris osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate, da vaše osebne podatke izbrišemo.Izpis osebnih podatkov: od nas lahko zahtevate, da vam vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, posredujemo v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.Ugovor obdelavi osebnih podatkov: pravico imate ugovarjati k obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar gre za obdelavo za namene neposrednega trženja oz. za posredovanje vaših osebnih podatkov tretjim osebam za namene neposrednega trženja.

Politika uporabe piškotkov

Podjetje PJU d.o.o. spoštuje in ščiti vašo zasebnost. Tukaj si lahko preberite, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki.

Ta politika uporabe piškotkov opisuje obNkuipravnavo podatkov, ki nam jih zagotavljajo piškotki in piškotkom podobne tehnologije. Ta politika je skladna s Splošno uredbo o varstvu podatkov EU in lokalno zakonodajo.

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Na naši spletni strani uporabljamo različne kategorije piškotkov, ki jih delimo na:
nujne piškotkefunkcionalne piškotke inoglasne ali marketinške piškotke.

Nujni piškotki so piškotki, brez katerih naša spletna stran ne deluje. Te piškotki se avtomatično namestijo na vašo napravo in jih ni mogoče izklopiti. Nujni piškotki vas ne morejo identificirati in skrbijo zgolj za pravilno prikazovanje spletne strani.

Funkcionalni piškotki so piškotki, ki omogočajo razne funkcije naše spletne strani, kot je npr. nastavitev jezika, ohranjanje košarice, ipd. Te piškotke bomo namestili le ob vašem predhodnem soglasju.

Marketinški piškotki se uporabljajo za izvajanje prilagojenega oglaševanja. Ti piškotki na podlagi podatkov ustvarijo vaš profil, na podlagi katerega se vam prikazujejo oglasi, ki so za vas zanimivi. Te piškotke bomo namestili le ob vašem soglasju. Opozarjamo vas, da zavrnitev uporabe piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov na spletnih straneh, saj boste oglase še vedno dobivali; oglasi, ki jih boste videli pa ne bodo prilagojeni vašim interesom.

Urejanje nastavitev piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi.Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite, v pasici na dnu spletne strani ˝Upravljanje s piškotki˝.Ko obiščete naše spletno mesto, bodo avtomatično nameščeni zgolj nujni piškotki. Preferenčne in marketinške piškotke pa bomo namestili zgolj na podlagi vašega soglasja.

Kako podam soglasje?

Ko boste našo stran obiskali prvič, se vam bo odprlo pojavno okno, kjer boste lahko izbrali ustrezne nastavitve piškotkov. Nastavitve lahko spremenite tako da kliknete na pasico ˝upravljanje piškotkov˝ na dnu našega spletnega mesta. Odprlo se bo pojavno okno, kjer boste lahko uredili nastavitve piškotkov.

Če ste našo stran že obiskali in piškotke potrdili, lahko nastavitve spreminjate tukaj: Upravljanje s piškotki.

Opozarjamo vas, da zavrnitev oglasnih piškotkov ne bo preprečila prikazovanja oglasov, saj boste še vedno videli enako število oglasov kot če bi oglasne piškotke sprejeli. Zavrnitev oglasnih piškotkov, bo povzročila le to, da boste videvali splošne generalizirane oglase, ne pa oglasov, ki bi bili prilagojeni vašim željam in potrebam. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v tudi vašem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi https://marketingplatform.google.com/about/. Več o piškotkih si lahko preberete na: http://youronlinechoices.com/.

Nameni, za katere se uporabljajo piškotki na našem spletnem mestu

Piškotki se na našem spletnem mestu uporabljajo v različne namene in sicer:

prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku,ohranitev ocen artiklov, ki ste jih podali,analize spletnega mesta,zagotavljanje varnosti spletnega mesta,sejni piškotek za spremljanje in ohranjanje nakupovalne košarice,piškotek za pošiljanje sporočila o nedokončanem nakupu,delovanje video vsebin,delovanje klepeta na strani inoglaševanje.

Če imate kakršnakoli vprašanja ali potrebujete nadaljnje informacije o piškotkih ali obdelavi osebnih podatkov, nas kontaktirajte na info@kupi-hitro.si.